Ananasowo-imbirowe batony z kamosy ryżowej - przepisy Cake Factory | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Ananasowo-imbirowe batony z kamosy ryżowej

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 18 min.
  • Czas przygotowania
    4 min.
  • Gotowanie
    14 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

1 porcja

  • 20 g Dmuchana komosa ryżowa

  • 40 g Krystalizowany imbir

  • 40 g Suszony ananas

  • 20 g Orzechy laskowe

  • 1 łyżeczka Mąka

  • 20 g Olej kokosowy

  • 40 g Syrop kokosowy

Akcesoria

  • Forma na 6 ciasteczek
    Forma na 6 ciasteczek

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Roztop olej kokosowy z syropem kokosowym w nieprzywierającej formie zgodnie z programem i podanym czasem.

  • 20g Olej kokosowy
  • 40g Syrop kokosowy
  • Forma na 6 ciasteczek

Etap 2 /4

Pokrój imbir i suszonego ananasa na kawałki.

  • 40g Krystalizowany imbir
  • 40g Suszony ananas

Etap 3 /4

Resztę składników wymieszaj w misce i dodaj masę z kokosem.

  • 20g Dmuchana komosa ryżowa
  • 40g Krystalizowany imbir
  • 40g Suszony ananas
  • 20g Orzechy laskowe
  • 1łyżeczka Mąka

Etap 4 /4

Rozdziel masę do wgłębień formy, uformuj, wygładź i upiecz zgodnie z programem i podanym czasem.