Aromatyczna zupa z fasolą
Karo Łukasiewicz (@mniamam)
Przepis według Karo Łukasiewicz (@mniamam)

Aromatyczna zupa z fasolą

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 400 ml Passaty pomidorowej

  • 100 ml Wody

  • 200 g Fasoli czerwonej konserwowej

  • 60 g Cebuli

  • 70 g Selera naciowego

  • 60 g Marchewki

  • 20 g Oliwy z oliwek

  • 10 ml Soku z limonki

  • 3 Ząbki czosnku

  • 2 g Kolendry

  • 2 g Soli himalajskiej

  • 2 g Pieprzu świeżo mielonego

  • 2 g Papryki słodkiej

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Przygotuj składniki. Fasolę odcedź i przepłucz pod bieżącą wodą. Cebulę oraz marchew obierz i pokrój w kostkę. Seler naciowy umyj i pokrój na mniejsze kawałki. Czosnek obierz.

Etap 2 /7

Do urządzenia Cook4Me wlej oliwę i podsmaż cebulę wraz z czosnkiem, aż zbrązowieje.

Etap 3 /7

Do podsmażonej cebuli dodaj pokrojone warzywa i przez chwilę podsmażaj.

Etap 4 /7

Do warzyw dodaj wszystkie przyprawy.

Etap 5 /7

Zalej warzywa wodą oraz passatą. Gotuj pod ciśnieniem 20 minut.

Etap 6 /7

Po gotowaniu na sam koniec dodaj fasolę czerwoną oraz sok z limonki.

Etap 7 /7

Podawaj z keto grzankami.