Aromatyczna zupa z fasolą
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
400 ml Passaty pomidorowej
100 ml Wody
200 g Fasoli czerwonej konserwowej
60 g Cebuli
70 g Selera naciowego
60 g Marchewki
20 g Oliwy z oliwek
10 ml Soku z limonki
3 Ząbki czosnku
2 g Kolendry
2 g Soli himalajskiej
2 g Pieprzu świeżo mielonego
2 g Papryki słodkiej
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki. Fasolę odcedź i przepłucz pod bieżącą wodą. Cebulę oraz marchew obierz i pokrój w kostkę. Seler naciowy umyj i pokrój na mniejsze kawałki. Czosnek obierz.
Etap 2 /7
Do urządzenia Cook4Me wlej oliwę i podsmaż cebulę wraz z czosnkiem, aż zbrązowieje.
Etap 3 /7
Do podsmażonej cebuli dodaj pokrojone warzywa i przez chwilę podsmażaj.
Etap 4 /7
Do warzyw dodaj wszystkie przyprawy.
Etap 5 /7
Zalej warzywa wodą oraz passatą. Gotuj pod ciśnieniem 20 minut.
Etap 6 /7
Po gotowaniu na sam koniec dodaj fasolę czerwoną oraz sok z limonki.
Etap 7 /7
Podawaj z keto grzankami.