Aromatyczne kaszotto z gruszkami Pati
Pati Sołtysik
Przepis według Pati Sołtysik

Aromatyczne kaszotto z gruszkami Pati

Review 3 stars (average)

3/5 -

  • Całkowity czas 20 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    15 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 200 g Kasza bulgur

  • 100 g Masło

  • 250 ml Bulion

  • 100 ml Woda

  • 100 g Pieczarki

  • 100 g Cebula

  • 1 szt. Ząbek czosnku

  • 200 g Gruszki

  • 60 g Ser Gorgonzola

  • 40 szt. Liście rukoli

  • 50 g Orzechy włoskie

  • 2 łyżka Parmezan

  • 1 łyżeczka Rozmaryn

  • 1 łyżeczka Kolendra

  • 1 łyżeczka Słodka papryka wędzona

  • Sól i pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Przygotuj składniki.

  • 200g Kasza bulgur
  • 100g Masło
  • 250ml Bulion
  • 100ml Woda
  • 100g Pieczarki
  • 100g Cebula
  • 1szt. Ząbek czosnku
  • 200g Gruszki
  • 60g Ser Gorgonzola
  • 40szt. Liście rukoli
  • 50g Orzechy włoskie
  • 2łyżka Parmezan
  • 1łyżeczka Rozmaryn
  • 1łyżeczka Kolendra
  • 1łyżeczka Słodka papryka wędzona
  • Sól i pieprz

Etap 2 /7

Czosnek przeciskamy przez praskę, a cebule siekamy. Gruszki kroimy w małe kawałki. Pieczarki przekrawamy na ćwiartki.

  • 100g Pieczarki
  • 100g Cebula
  • 1szt. Ząbek czosnku
  • 200g Gruszki

Etap 3 /7

Do Cook4me wkładamy masło i rozpuszczamy, a następnie dodajemy cebule i czosnek i pieczarki. Całość podsmażamy mieszając przez 3 min w trybie lekkie podsmażanie.

  • 100g Masło
  • 100g Pieczarki
  • 100g Cebula
  • 1szt. Ząbek czosnku

Etap 4 /7

Do urządzenia wlewamy bulion oraz wodę. Dodajemy kaszę, gruszki oraz rukolę. Wrzucamy pokrojony na małe kawałki ser gorgozola. Doprawimy rozmarynem, kolendrą, słodką papryką wędzoną oraz solą i pieprzem Dokładnie mieszamy.

  • 200g Kasza bulgur
  • 250ml Bulion
  • 100ml Woda
  • 200g Gruszki
  • 60g Ser Gorgonzola
  • 40szt. Liście rukoli
  • 1łyżeczka Rozmaryn
  • 1łyżeczka Kolendra
  • 1łyżeczka Słodka papryka wędzona
  • Sól i pieprz

Etap 5 /7

Gotuj w Cook4me.

Etap 6 /7

Wsypujemy dwie łyżki parmezanu i dokładnie mieszamy.

  • 2łyżka Parmezan

Etap 7 /7

Przed podaniem obsypujemy orzechami.

  • 50g Orzechy włoskie