Bezglutenowe ciastka owsiane z czekoladą
- Całkowity czas 24 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 14 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
90 g Syrop klonowy
180 g Masło migdałowe
45 g Cukier trzcinowy
75 g Mielone migdały, przesiane
120 g Bezglutenowy owies
13 g Sól
10 cl Niesłodzone mleko migdałowe
3 łyżeczka Ekstrakt z wanilii
60 g Kropelki czekoladowe bez laktozy
Akcesoria
Grill
Czas przygotowania
Etap 1 /4
W dużej misce wymieszaj syrop klonowy i masło migdałowe. Dodaj cukier, mąkę migdałową, owies i sól. Następnie wlej mleko migdałowe i ekstrakt z wanilii. Dobrze wymieszaj wszystkie składniki, a następnie dodaj kropelki czekoladowe.
Etap 2 /4
Wyłóż płytę grillową papierem do pieczenia i włóż ją do miski do gotowania.
Etap 3 /4
Podziel ciasto na 6 części i uformuj kulkę z każdej z nich. Ostrożnie rozpłaszcz kulki w dłoniach, aby utworzyć ciastka o grubości jednego centymetra. Umieść 3 ciastka w misce do gotowania i upewnij się, że nie stykają się ze sobą.
Etap 4 /4
Ustaw program PIECZENIE BEZTŁUSZCZOWE i piecz przez 7 minut, aż ciastka zrobią się złotobrązowe. Po upieczeniu wyjmij ciastka na papierze i przełóż na drucianą kratkę. Weź 3 pozostałe ciastka i powtórz kroki. Pozostaw do ostygnięcia na co najmniej 5 minut, a następnie podawaj.