Ciastko z płynną czekoladą
- Całkowity czas 27 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 17 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
100 g Gorzka czekolada
50 g Masło
1 Jajko
1 Żółtko
50 g Cukier drobny
20 g Mąka
Akcesoria
Garnek Rondel
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Rozgrzej piekarnik do 200°C.
Etap 2 /5
Roztop gorzką czekoladę z masłem i mieszaj, aż masa będzie gładka.
Etap 3 /5
W misce ubij jajka z cukrem. Dodaj roztopioną czekoladę, a następnie wmieszaj mąkę.
Etap 4 /5
Podziel ciasto między foremki do mini zapiekanek i piecz przez 12 minut.
Etap 5 /5
Ostudź i podawaj ciastko z kremem angielskim i pokruszonymi pistacjami.