Bezglutenowe ciasto owsiane z bananami
Tefal
Przepis według Tefal

Bezglutenowe ciasto owsiane z bananami

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 50 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    35 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 3 bardzo dojrzałe banany

  • 250 g płatki owsiane górskie

  • 100 g rodzynki

  • 2 Jajka

  • 75 ml olej kukurydzianego

  • 6 łyżka miód

  • 11 g proszek do pieczenia

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Nagrzej piekarnik do 200°C.

Etap 2 /6

Obierz i potnij banany.

  • 3 bardzo dojrzałe banany

Etap 3 /6

Do blendera dodaj jajka, olej, banany i płatki owsiane górskie.

  • 3 bardzo dojrzałe banany
  • 250g płatki owsiane górskie
  • 2 Jajka
  • 75ml olej kukurydzianego
  • 6łyżka miód

Etap 4 /6

Ustaw wskazany program na dwie minuty i uruchom go.

Etap 5 /6

Przelej wszystko do miski, a następnie dodaj rodzynki i drożdże. Dobrze wymieszaj trzepaczką.

  • 100g rodzynki
  • 11g proszek do pieczenia

Etap 6 /6

Włóż wszystko do natłuszczonej formy do chleba. Piecz przez około 35 minut.