Bezglutenowe fasolowe brownie
Tefal
Przepis według Tefal

Bezglutenowe fasolowe brownie

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 40 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    30 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 1 Jajko

  • 220 g czarna fasola

  • 75 g awokado

  • 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy

  • 90 g cukier kokosowy

  • 60 g kakao w proszku

  • 0.5 łyżeczka olej kokosowy

  • 0.5 łyżeczka proszek do pieczenia

  • 40 g kropelki czekoladowe

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Nagrzej piekarnik do 180°C. Natłuść formę do brownie i odstaw na bok.

Etap 2 /5

Wrzuć wszystkie składniki do blendera, z wyjątkiem kawałków czekolady. Zamknij pokrywkę i ustaw wskazany program na 1 min 15 s, a następnie uruchom go.

  • 1 Jajko
  • 220g czarna fasola
  • 75g awokado
  • 1łyżeczka ekstrakt waniliowy
  • 90g cukier kokosowy
  • 60g kakao w proszku
  • 0.5łyżeczka olej kokosowy
  • 0.5łyżeczka proszek do pieczenia

Etap 3 /5

Po zakończeniu programu przelej wszystko do formy i dodaj okruchy czekolady.

  • 40g kropelki czekoladowe

Etap 4 /5

Piecz przez 30 minut lub do czasu, aż brownie będzie dobrze upieczone.

Etap 5 /5

Przed podaniem pozostaw do ostygnięcia.