Bezglutenowe fasolowe brownie
- Całkowity czas 40 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 30 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
1 Jajko
220 g czarna fasola
75 g awokado
1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
90 g cukier kokosowy
60 g kakao w proszku
0.5 łyżeczka olej kokosowy
0.5 łyżeczka proszek do pieczenia
40 g kropelki czekoladowe
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Nagrzej piekarnik do 180°C. Natłuść formę do brownie i odstaw na bok.
Etap 2 /5
Wrzuć wszystkie składniki do blendera, z wyjątkiem kawałków czekolady. Zamknij pokrywkę i ustaw wskazany program na 1 min 15 s, a następnie uruchom go.
Etap 3 /5
Po zakończeniu programu przelej wszystko do formy i dodaj okruchy czekolady.
Etap 4 /5
Piecz przez 30 minut lub do czasu, aż brownie będzie dobrze upieczone.
Etap 5 /5
Przed podaniem pozostaw do ostygnięcia.