Białe mini muffiny
- Całkowity czas 53 min.
- 30 min.
Czas przygotowania - 18 min.
Gotowanie - 5 min.
Studzenie
Składniki
2 porcje
20 g Mąka
1 łyżka Proszek do pieczenia
80 g Masło
160 g Cukier
4 Białka
140 ml Mleko
40 ml Olej
2 szczypta Sól
Polewanie:
200 ml Philadelphia ©
260 g Cukier puder
200 ml Śmietana kremówka 30%
100 g Mascarpone
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przesiej mąkę i proszek do pieczenia.
Etap 2 /6
W dużej misie utrzyj masło z cukrem, aby je rozmiękczyć, a następnie ubijaj aż do białości. Dodaj białko i szczyptę soli i dobrze ubij. Dodaj mleko i olej, a następnie przesiane razem proszek do pieczenia i mąkę, ubijaj przy każdym dodaniu. Rozdziel masę równomiernie między foremkami. Włóż foremki do Cake Factory.
Etap 3 /6
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje
Etap 4 /6
Odczekaj 5 minut przed wyjęciem z foremki.
Etap 5 /6
W misie wymieszaj ser śmietankowy i cukier puder. W innej misie ubij trzepaczką ser mascarpone i śmietanę, aż masa będzie sztywna. Połącz obie masy przy pomocy trzepaczki.
Etap 6 /6
Przetnij babeczki na pół, pokryj spód kremem i złóż je z powrotem. Obłóż kremem ze wszystkich stron. Przechowuj w lodówce.