Białe mini muffiny - przepisy Cake Factory | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Białe mini muffiny

Review 4 stars (average)

-/5 -

  • Całkowity czas 53 min.
  • Czas przygotowania
    30 min.
  • Gotowanie
    18 min.
  • Studzenie
    5 min.

Składniki

2 porcje

  • 20 g Mąka

  • 1 łyżka Proszek do pieczenia

  • 80 g Masło

  • 160 g Cukier

  • 4 Białka

  • 140 ml Mleko

  • 40 ml Olej

  • 2 szczypta Sól

  • Polewanie:

  • 200 ml Philadelphia ©

  • 260 g Cukier puder

  • 200 ml Śmietana kremówka 30%

  • 100 g Mascarpone

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przesiej mąkę i proszek do pieczenia.

  • 20g Mąka
  • 1łyżka Proszek do pieczenia

Etap 2 /6

W dużej misie utrzyj masło z cukrem, aby je rozmiękczyć, a następnie ubijaj aż do białości. Dodaj białko i szczyptę soli i dobrze ubij. Dodaj mleko i olej, a następnie przesiane razem proszek do pieczenia i mąkę, ubijaj przy każdym dodaniu. Rozdziel masę równomiernie między foremkami. Włóż foremki do Cake Factory.

  • 20g Mąka
  • 1łyżka Proszek do pieczenia
  • 80g Masło
  • 160g Cukier
  • 4 Białka
  • 140ml Mleko
  • 40ml Olej

Etap 3 /6

Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje

Etap 4 /6

Odczekaj 5 minut przed wyjęciem z foremki.

Etap 5 /6

W misie wymieszaj ser śmietankowy i cukier puder. W innej misie ubij trzepaczką ser mascarpone i śmietanę, aż masa będzie sztywna. Połącz obie masy przy pomocy trzepaczki.

  • 200ml Philadelphia ©
  • 260g Cukier puder
  • 200ml Śmietana kremówka 30%
  • 100g Mascarpone

Etap 6 /6

Przetnij babeczki na pół, pokryj spód kremem i złóż je z powrotem. Obłóż kremem ze wszystkich stron. Przechowuj w lodówce.

  • 200ml Śmietana kremówka 30%