Bolognese w stylu szefa kuchni - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Bolognese w stylu szefa kuchni

ratings.4.8

4.8/5 -

  • Całkowity czas 55 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    40 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 240 g Wołowina

  • 0.5 Cebula

  • 100 g Marchew

  • 300 g Pomidor

  • 50 ml Czerwone wino

  • 50 g Bekon

  • Sól

  • 1 łyżka Olej

  • 1 Czosnek

  • 30 g Seler

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Przygotuj składniki.

  • 240g Wołowina
  • 0.5 Cebula
  • 100g Marchew
  • 300g Pomidor
  • 50ml Czerwone wino
  • 50g Bekon
  • Sól
  • 1łyżka Olej
  • 1 Czosnek
  • 30g Seler

Etap 2 /8

Pokrój cebulę.

  • 0.5 Cebula

Etap 3 /8

Zmiażdż czosnek.

  • 1 Czosnek

Etap 4 /8

Wlej olej do misy.

  • 1łyżka Olej

Etap 5 /8

Przyrumień mięso. Dodaj bekon, cebulę i marchew.

  • 240g Wołowina
  • 0.5 Cebula
  • 100g Marchew
  • 50g Bekon

Etap 6 /8

Wlej wino. Dodaj pokrojone pomidory i czosnek. Dopraw solą i pieprzem.

  • 300g Pomidor
  • 50ml Czerwone wino
  • Sól
  • 1 Czosnek

Etap 7 /8

Gotuj pod ciśnieniem.

Etap 8 /8

Podawaj z makaronem.