Bolognese warzywne z wołowiną i kurkami
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
300 g Wołowiny mielonej
150 g Kurek
1 Cebula
2 Marchewki
2 Papryki (czerwona i zielona)
300 ml Passaty pomidorowej
1 łyżeczka Suszonego czosnku
1 łyżeczka Ziół prowansalskich
1 łyżeczka Soli
1 łyżeczka Pieprzu
1 łyżka Masła
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki.
Etap 2 /7
W Cook4me rozpuść masło i podsmaż wołowinę.
Etap 3 /7
Pokrój warzywa. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Obie papryki umyj i pokrój w paski. Dodaj warzywa do mięsa.
Etap 4 /7
Marchew obierz i pokrój obieraczką w cieniutkie paseczki. Kurki porządnie umyj i pokrój na mniejsze kawałki.
Etap 5 /7
Pozostałe warzywa dodaj do mięsa i smaż.
Etap 6 /7
Dodaj passatę pomidorową i dopraw. Sos gotuj, aż zgęstnieje.
Etap 7 /7
Sos podaj z ugotowanym dowolnym makaronem i posyp parmezanem.