Bowle z soczewicą i grzybami
Tefal
Przepis według Tefal

Bowle z soczewicą i grzybami

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 20 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    10 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 1 Czerwona cebula

  • 2 Czosnek

  • 1 łyżka Kminek

  • 200 g Zielona soczewica

  • 250 g Pieczarki

  • 2 łyżka Przecier pomidorowy

  • 1 łyżka Ocet balsamiczny

  • 600 ml Bulion warzywny

  • 1 łyżka Sos sojowy

  • 100 g Liście szpinaku

  • 1 łyżka Oliwa z oliwek

  • 1.5 łyżka Śmietana

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

Etap 2 /6

Wlej olej do Cook4me.

Etap 3 /6

Zrumień cebulę z czosnkiem. Dodaj kminek i wymieszaj.

Etap 4 /6

Dodaj soczewicę, grzyby, koncentrat pomidorowy, ocet i wlej bulion.

Etap 5 /6

Gotuj w Cook4me.

Etap 6 /6

Dodaj śmietanę połączoną z sosem sojowym i szpinakiem i wymieszaj.