Bulion zero waste
- Całkowity czas 45 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 40 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
200 g Warzywa
1 szt. Cebula
2 wiązka Bukiet ziół
8 szt. Grzyby shiitake
1 szt. Wodorosty kombu
1.2 l Woda
1 łyżka Pasta miso
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
Do misy włóż skórkę, cebulę, bukiet ziół, grzyby i wodorosty. Wlej wodę.
Etap 3 /5
Dopraw solą i pieprzem.
Etap 4 /5
Gotowanie pod ciśnieniem
Etap 5 /5
Odcedź bulion i wlej go z powrotem do misy. Dodaj pastę miso i wymieszaj.