Bulion zero waste
Tefal
Przepis według Tefal

Bulion zero waste

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 45 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    40 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 200 g Warzywa

  • 1 szt. Cebula

  • 2 wiązka Bukiet ziół

  • 8 szt. Grzyby shiitake

  • 1 szt. Wodorosty kombu

  • 1.2 l Woda

  • 1 łyżka Pasta miso

  • Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki.

  • 200g Warzywa
  • 1szt. Cebula
  • 2wiązka Bukiet ziół
  • 8szt. Grzyby shiitake
  • 1szt. Wodorosty kombu
  • 1.2l Woda
  • 1łyżka Pasta miso
  • Sól, pieprz

Etap 2 /5

Do misy włóż skórkę, cebulę, bukiet ziół, grzyby i wodorosty. Wlej wodę.

  • 200g Warzywa
  • 1szt. Cebula
  • 2wiązka Bukiet ziół
  • 8szt. Grzyby shiitake
  • 1szt. Wodorosty kombu
  • 1.2l Woda

Etap 3 /5

Dopraw solą i pieprzem.

  • Sól, pieprz

Etap 4 /5

Gotowanie pod ciśnieniem

Etap 5 /5

Odcedź bulion i wlej go z powrotem do misy. Dodaj pastę miso i wymieszaj.

  • 1łyżka Pasta miso