Buraczane gazpacho
Tefal
Przepis według Tefal

Buraczane gazpacho

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 12 min.
  • Czas przygotowania
    12 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 200 g gotowany burak

  • 200 g jabłka

  • 10 g czosnek

  • 3 gałązka pietruszka

  • 50 cl woda

  • 50 g kostki lodu

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Obierz buraka i jabłka i potnij je na kawałki. Umyj natkę pietruszki i obierz czosnek.

  • 200g gotowany burak
  • 200g jabłka
  • 10g czosnek
  • 3gałązka pietruszka

Etap 2 /5

Włóż składniki do blendera. Dodaj wodę i kostki lodu.

  • 200g gotowany burak
  • 200g jabłka
  • 10g czosnek
  • 3gałązka pietruszka
  • 50cl woda
  • 50g kostki lodu

Etap 3 /5

Zamknij pokrywkę i ustaw wskazany program na 1 min 30 s, a następnie uruchom go.

Etap 4 /5

Sprawdź konsystencję, a w razie potrzeby dolej wodę i zmiksuj ponownie.

Etap 5 /5

Podawaj od razu.