Burgery z wołowiną i warzywami
- Całkowity czas 14 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 4 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
80 g Cukinia
1 szt. Marchewka
30 g Pieczarka
0.5 Cebula
0.5 goździk Czosnek
2 Pomidor
2 Awokado
4 liść Sałata
350 g Wołowina
1.5 łyżka Parmezan
0.5 łyżka Oregano
1 szczypta Sól
4 Bułka
4 łyżka Majonez
8 Oliwka
Akcesoria
Grill
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Cukinię, marchewkę, pieczarki, pomidory i sałatę umyj. Cukinię i marchewkę zetrzyj na drobnej tarce i wyciśnij je w dłoniach, aby odsączyć wodę. Drobno posiekaj grzyby, czosnek i cebulę. Odłóż na bok.
Etap 2 /7
Pomidory pokrój w plasterki o grubości 0,5 cm. Obierz awokado, usuń pestkę i pokrój je w 3 mm plasterki.
Etap 3 /7
Do dużej miski włóż mielone mięso wołowe, cukinię, marchewkę, grzyby, parmezan, cebulę, czosnek, oregano i sól. Wymieszaj. Dłońmi uformuj okrągłe kotlety i ułóż je na talerzu. Przechowuj w lodówce.
Etap 4 /7
Włóż płytę grillową do urządzenia i rozgrzej urządzenie ustawiając wskazany program na 200°C na 15 minut.
Etap 5 /7
Po rozgrzaniu połóż kotlety na płycie grillowej i ustaw wskazany program na 200°C na 6 minut.
Etap 6 /7
Odwróć kotlety i ustaw wskazany program na 170°C na 1 minutę lub dłużej, w zależności od tego, jak dobrze mają być wysmażone.
Etap 7 /7
Posmaruj majonezem jedną połowę bułki, połóż na niej sałatę, pomidor, mięso, awokado i drugą połowę bułki. Udekoruj bułkę oliwkami, pozostałymi pomidorami i awokado. Podawaj!