Burgery z kaczką, rukolą i parmezanem
- Całkowity czas 30 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
100 g Majonez
1 łyżka Ostra musztarda
1 łyżka Miód
0.5 Pomarańcza
1.5 Czerwona cebula
2 Pierś z kaczki
Sól, pieprz
2 łyżka Oliwa z oliwek
80 g Tarty parmezan
Pieprz cayenne
4 Bułki burgerowe
2 garść Rukola
Akcesoria
Ingenio patelnie i garnki
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Zdejmij uchwyt Ingenio podczas gotowania na kuchence lub w piekarniku.
Etap 2 /6
Przygotuj sos, mieszając majonez, musztardę, miód i skórkę z pomarańczy. Obierz i pokrój cebulę na cienkie plasterki. Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Etap 3 /6
Usuń tłuszcz z piersi z kaczki i posiekaj je. Uformuj 4 burgery mięsne. Dopraw solą i pieprzem. Odłóż na bok.
Etap 4 /6
Rozgrzej patelnię i poczekaj, aż wskaźnik Thermo-Signal stanie się całkowicie czerwony. Wlej oliwę z oliwek na patelnię. Połóż burgery na patelnię i smaż przez 1 minutę.
Etap 5 /6
Odwróć burgery. Posyp je utartym parmezanem i szczyptą pieprzu cayenne. Natychmiast przykryj pokrywką i smaż, aż osiągną pożądany stopień wysmażenia.
Etap 6 /6
Przygotuj hamburgery: posmaruj spód bułki sosem i dodaj rukolę. Połóż na wierzchu burgera z kaczki, następnie czerwoną cebulę i odrobinę sosu. Przykryj górną częścią bułki. Piecz w piekarniku przez 5 minut i podawaj.