Charlotte z owocami leśnymi - przepisy Kitchen Machines Touch | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Charlotte z owocami leśnymi

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 3 godz. 50 min.
  • Czas przygotowania
    1 godz. 30 min.
  • Gotowanie
    20 min.
  • Studzenie
    2 godz.

Składniki

8 osób

  • 1 Krem angielski

  • 300 g Śmietanka

  • 350 g Owoce leśne

  • 20 g Cukier

  • 1 łyżka Sok cytrynowy

  • 10 g Żelatyna

  • 100 g Krem angielski

  • 1 unit Ciasto na biszkopty

  • 500 g Owoce leśne

  • 10 g Cukier puder

Akcesoria

  • Trzepaczka flex
    Trzepaczka flex

Czas przygotowania

Etap 1 /10

Ten przepis wymaga przygotowania dwóch składników: ciasto na biszkopty (6 os.) i krem angielski (250 ml). Czy przygotowałeś je przed kontynuowaniem tego przepisu? Jeśli nie, możesz uzyskać do nich dostęp w bloku „Wymagania wstępne”, wracając do głównego ekranu przepisu.

  • 1 Krem angielski
  • 1unit Ciasto na biszkopty

Etap 2 /10

W misce z zimną wodą rozpuść żelatynę. Do rondelka wrzuć owoce, cukier i sok. Doprowadź do wrzenia, a następnie gotuj na małym ogniu przez 30 sekund. Wymieszaj żelatynę z czerwonymi jagodami. Przelej do miski i dodaj budyń (100 g). Wymieszaj szpatułką i pozostaw do ostygnięcia w temperaturze pokojowej.

  • 350g Owoce leśne
  • 20g Cukier
  • 1łyżka Sok cytrynowy
  • 10g Żelatyna
  • 100g Krem angielski

Etap 3 /10

Rozgrzej piekarnik do 180°C.

Etap 4 /10

Napełnij rękaw cukierniczy z gładką końcówką o średnicy 14 mm ciastem na biszkopty.

Etap 5 /10

Na blasze do pieczenia o wymiarach 26 x 36 cm wyłożonej papierem do pieczenia wyciskaj podłużne biszkopty o długości ok. 6 cm, jeden obok drugiego by miały złączone brzegi. Posyp cukrem.

Etap 6 /10

Piecz 12 minut. Natychmiast zdejmij papier z biszkoptami z blachy i odłóż do ostygnięcia w temperaturze pokojowej.

Etap 7 /10

Tortownicę (średnica 26 cm i wysokość 6 cm) wyłóż papierem do pieczenia. Usuń papier do pieczenia z biszkoptów, wyłóż biszkoptem boki formy, a pozostałym biszkoptem wyłóż spód.

Etap 8 /10

Do miski z dołączoną trzepaczką Flex wlej śmietanę. Naciśnij „Start”. Sprawdź krem: nie powinien być zbyt sztywny.

  • 300g Śmietanka

Etap 9 /10

Za pomocą szpatułki wymieszaj śmietanę z mieszanką czerwonych owoców, aż powstanie gładki mus. Przełóż mus do tortownicy i rozprowadź go, wygładzając wierzch szpatułką. Odstaw do lodówki na 2 godziny.

Etap 10 /10

Ostrożnie wyjmij Charlotte z formy i połóż na talerzu. Udekoruj czerwonymi jagodami i posyp cukrem pudrem.

  • 500g Owoce leśne
  • 10g Cukier puder

Podobne przepisy

Tefal
Tefal
30 min.

Muffiny z owocami leśnymi z kruszonką

ratings.NaN

Charlotte z owocami leśnymi - przepisy Kitchen Machines Touch | Tefal
Muffiny z owocami leśnymi z kruszonką
Tefal
Tefal
15 min.

Mus z białej czekolady z owocami leśnymi

ratings.NaN

Charlotte z owocami leśnymi - przepisy Kitchen Machines Touch | Tefal
Mus z białej czekolady z owocami leśnymi
Tefal
Tefal
1 godz. 44 min.

Red berry compote

ratings.NaN

Charlotte z owocami leśnymi - przepisy Kitchen Machines Touch | Tefal
Red berry compote
Tefal
Tefal
5 min.

Lemoniada z czerwonych owoców leśnych

ratings.NaN

Charlotte z owocami leśnymi - przepisy Kitchen Machines Touch | Tefal
Lemoniada z czerwonych owoców leśnych
Tefal
Tefal
30 min.

Jagnięcina z leśnymi grzybami

ratings.NaN

Charlotte z owocami leśnymi - przepisy Kitchen Machines Touch | Tefal
Jagnięcina z leśnymi grzybami