Chleb śniadaniowy z cytryną i jagodami
- Całkowity czas 40 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 30 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
80 g Masło
90 g Cukier
25 ml Sok z połowy cytryny
1 Jajko
90 g Mąka
0.5 Drożdże
1 szczypta Sól
60 ml Mleko
1 Skórka z cytryny
60 g Mrożone jagody
1 łyżeczka Mąka
20 g Cukier puder
Sok z połowy cytryny
Akcesoria
Nieprzywierająca forma Forma na 6 ciasteczek
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Rozpuść masło w nieprzywierającej formie we wskazanym programie przez podany czas.
Etap 2 /7
W misce wymieszaj roztopione masło z cukrem, sokiem z cytryny i jajkiem za pomocą trzepaczki.
Etap 3 /7
Dodaj mąkę, drożdże i sól, a następnie mleko. Dodaj skórkę z cytryny i wymieszaj.
Etap 4 /7
W misce wymieszaj jagody z mąką. Jagody obtocz dokładnie i dodaj do ciasta.
Etap 5 /7
Wlej ciasto do formy na babeczki Cake Factory i piecz na wskazanym programie przez podany czas.
Etap 6 /7
Aby zrobić lukier: wymieszaj w misce cukier puder z kilkoma kroplami soku z cytryny.
Etap 7 /7
Schłodź całość.