Chleb z pekanami i karmelem - przepisy Cake Factory | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Chleb z pekanami i karmelem

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 1 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    46 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

3 porcje

  • 360 g Masło

  • 720 g Mąka

  • 3 Drożdże

  • 450 g Cukier

  • 15 g Kawa rozpuszczalna

  • 2 łyżeczka Sól

  • 6 Jajka

  • 480 ml Mleko

  • Na karmel:

  • 390 g Brązowy cukier

  • 3 Jajka

  • 240 ml Mleko

  • 90 g Masło

  • 300 g Orzechy pekan

Akcesoria

  • Nieprzywierająca forma
    Nieprzywierająca forma

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Rozpuść pierwszą podaną ilość masła na wskazanym programie przez podany czas.

  • 360g Masło
  • Nieprzywierająca forma

Etap 2 /6

W misce wymieszaj mąkę, drożdże, cukier, kawę i sól.

  • 720g Mąka
  • 3 Drożdże
  • 450g Cukier
  • 15g Kawa rozpuszczalna
  • 2łyżeczka Sól

Etap 3 /6

Trzepaczką ubij jajka, a następnie dodaj mleko i roztopione masło. Mieszaj, aż ciasto będzie całkowicie gładkie i wlej do nieprzywierającej formy Cake Factory.

  • 360g Masło
  • 6 Jajka
  • 480ml Mleko
  • Nieprzywierająca forma

Etap 4 /6

Aby przygotować karmel: W misce wymieszaj drugą porcję roztopionego masła z brązowym cukrem, jajkiem, mlekiem i grubo posiekanymi orzechami pekan.

  • 390g Brązowy cukier
  • 3 Jajka
  • 240ml Mleko
  • 90g Masło
  • 300g Orzechy pekan

Etap 5 /6

Wlej karmel na ciasto i za pomocą patyczka lekko wymieszaj, aby dodać karmel.

Etap 6 /6

Uruchom program na wskazany czas. Powtórz poprzednie kroki, aby wykonać kolejne partie.

  • Nieprzywierająca forma