Brownie z czekoladą mleczną i karmelem - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Brownie z czekoladą mleczną i karmelem

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 50 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    35 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

8 osób

  • 170 g Czekolada mleczna

  • 125 g Masło

  • 4 szt. Jajka

  • 130 g Cukier

  • 1 łyżeczka Naturalny ekstrakt waniliowy

  • 1 szczypta Soda oczyszczona

  • 1 szczypta Sól morska

  • 50 g Mąka uniwersalna

  • 100 g Orzechy włoskie

  • 50 g Kropelki z gorzkiej czekolady

  • 1 Garnek Sos waniliowy

  • 70 g Karmelu

Akcesoria

  • Patelnia
    Patelnia
  • Rondel
    Rondel

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Pokrój czekoladę i masło na kawałki i włóż je do rondla. Rozpuść czekoladę oraz masło na bardzo małym ogniu, regularnie mieszając je drewnianą łyżką.

  • 170g Czekolada mleczna
  • 125g Masło
  • Rondel

Etap 2 /6

Rozgrzej piekarnik do 180°C.

Etap 3 /6

W misce ubij jajka, cukier i wanilię, aż uzyskasz puszystą masę, następnie dodaj rozpuszczoną mieszankę czekolady i masła. Wymieszaj. Dodaj sodę oczyszczoną, sól i mąkę. Mieszaj, aż ciasto będzie gładkie.

  • 170g Czekolada mleczna
  • 125g Masło
  • 4szt. Jajka
  • 130g Cukier
  • 1łyżeczka Naturalny ekstrakt waniliowy
  • 1szczypta Soda oczyszczona
  • 1szczypta Sól morska
  • 50g Mąka uniwersalna

Etap 4 /6

Grubo posiekaj orzechy włoskie i dodaj dwie trzecie do masy, razem z dwiema trzecimi kropelek czekolady. Przelej ciasto na patelnię, wyrównaj powierzchnię i posyp pozostałymi orzechami włoskimi oraz kropelkami czekolady. Piecz przez około 30 minut.

  • 100g Orzechy włoskie
  • 50g Kropelki z gorzkiej czekolady
  • Patelnia

Etap 5 /6

Po upieczeniu pozostaw do ostygnięcia, a następnie wstaw do lodówki.

Etap 6 /6

Pokrój, używając drewnianej lub silikonowej szpatułki. Podawaj z kawałkami karmelu i sosem waniliowym.