Chleb
- Całkowity czas 2 godz.
- 10 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 1 godz. 30 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
200 g Mąka
5 g Świeże drożdże
0.5 łyżeczka Sól drobnoziarnista
120 ml Letnia woda
200 ml Woda
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki.
200g Mąka 5g Świeże drożdże 0.5łyżeczka Sól drobnoziarnista 120ml Letnia woda
Etap 2 /5
Ugnieć razem wszystkie składniki. Przykryj i odstaw na godzinę do urośnięcia. Zagnieć znowu ciasto i odstaw na 30 minut do urośnięcia w formie na ciasto.
200g Mąka 5g Świeże drożdże 0.5łyżeczka Sól drobnoziarnista 120ml Letnia woda
Etap 3 /5
Przykryj formę folią spożywczą i włóż do koszyka do gotowania na parze. Ustaw koszyk w Cook4Me i wlej 200 ml wody.
200ml Woda
Etap 4 /5
Gotuj składniki.
Etap 5 /5
Wyjmij z formy i pozostaw do ostygnięcia przed podaniem.