Chrupiące grzanki z puszyście kremowym tofu i soczystą cukinią - przepisy OptiGrill XL | Tefal
Stewunia
Przepis według Stewunia

Chrupiące grzanki z puszyście kremowym tofu i soczystą cukinią

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 0 min.
  • Czas przygotowania
    0 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 porcje

  • 4 Chleb

  • 1 Cukinia

  • Oliwa z oliwek

  • Sól, pieprz

  • 2 łyżeczka Masło

  • SKŁADNIKI TOFU:

  • 1 kostka Tofu

  • 1 łyżka Śmietana

  • 3 łyżka Woda

  • 1 łyżeczka Ocet

  • 2 łyżka Sok cytrynowy

  • Sól, pieprz

  • DODATKI:

  • Miód z mniszka lub syrop klonowy

  • Prażone nasiona i pestki

  • Olej chilli

Czas przygotowania

Etap 1 /6

W OptiGrillu włącz tryb manualny, ustaw na 200 stopni.

Etap 2 /6

Cukinię spryskaj delikatnie oliwą, posól i popieprz, a następnie wybierz czas grillowania: 5 minut (w 200 stopniach).

  • 1 Cukinia
  • Oliwa z oliwek
  • Sól, pieprz

Etap 3 /6

W OptiGrillu, pozostajac w trybie manualnym, zmień temperaturę na 220 stopni.

Etap 4 /6

Pieczywo posmaruj masłem lub spryskaj delikatnie oliwą i ustaw czas grillowania na 4 minuty (w 220 stopniach).

  • Oliwa z oliwek
  • 2łyżeczka Masło

Etap 5 /6

Wszystkie składniki na tofu-twarożek połącz w naczyniu lub blenderze kielichowym i zblenduj na gładko.

  • 1kostka Tofu
  • 1łyżka Śmietana
  • 3łyżka Woda
  • 1łyżeczka Ocet
  • 2łyżka Sok cytrynowy
  • Sól, pieprz

Etap 6 /6

Gotowe grzanki smaruj obficie twarożkiem, dekoruj grillowaną cukinią, prażonymi pestkami swojego wyboru, a następnie oblej słodzidłem i olejem chilli. Smacznego!

  • Miód z mniszka lub syrop klonowy
  • Prażone nasiona i pestki
  • Olej chilli