Ciasta z semoliny pomarańczowo-kokosowej
- Całkowity czas 35 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 25 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
3 porcje
135 ml Olej słonecznikowy
180 ml Świeży sok pomarańczowy
3 Jajka
120 g pomarańczowa marmolada
54 g Cukier drobny
54 g Wiórki kokosowe
69 g Mąka
135 g Drobna kasza manna do deserów
30 g Mielone migdały
9 g Proszek do pieczenia
150 g Cukier drobny
150 ml Woda
24 g Woda z kwiatu pomarańczy
60 g Zmielone pistacje
Czas przygotowania
Etap 1 /8
W misce wymieszaj olej, sok pomarańczowy, marmoladę i jajko. Ubijaj, aż mieszanina będzie gładka.
Etap 2 /8
W drugiej misce wymieszaj cukier z kokosem, mąką, kaszą manną, proszkiem migdałowym i proszkiem do pieczenia.
Etap 3 /8
Wymieszaj mieszaninę proszku (2. mieszanina) z płynami (1. mieszanina).
Etap 4 /8
Podziel ciasto pomiędzy 18 fasetowanych foremek (50 g ciasta na foremkę).
Etap 5 /8
Rozpocznij gotowanie w danym trybie programu przez wskazany czas.
Etap 6 /8
W międzyczasie w rondlu zagotuj cukier z wodą z kwiatu pomarańczy.
Etap 7 /8
Pozostaw ciasta do ostygnięcia na 10 minut, a następnie wyjmij je z foremek i za pomocą pędzelka nałóż na nie syrop.
Etap 8 /8
Posyp ciasta pokruszonymi pistacjami.