Ciasteczkowy sernik - przepisy Cake Factory | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Ciasteczkowy sernik

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 2 godz. 17 min.
  • Czas przygotowania
    30 min.
  • Gotowanie
    47 min.
  • Studzenie
    1 godz.

Składniki

3 porcje

  • Baza:

  • 220 g Masło

  • 120 g Mąka

  • 450 g Ciasteczka z kawałkami czekolady

  • Śmietana

  • 1800 g Kremowy ser do smarowania

  • 9 Jajka

  • 450 g Cukier

  • 450 ml Śmietana

  • 60 g Mąka

  • 300 g Kropelki czekoladowe

  • Sos czekoladowy:

  • 225 g Czekolada, podzielona na kawałki

  • 270 ml Śmietana kremówka 30%

  • 30 g Masło

Akcesoria

  • Nieprzywierająca forma
    Nieprzywierająca forma

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Roztop masło w nieprzywierającym rondlu. Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem.

  • 220g Masło

Etap 2 /8

W misce pokrusz ciasteczka cookies, rozgniatając je szklanką. Dodaj mąkę i rozpuszczone masło. Wymieszaj widelcem.

  • 220g Masło
  • 120g Mąka
  • 450g Ciasteczka z kawałkami czekolady

Etap 3 /8

Włóż do szerokiej foremki prostokąt wycięty z papieru do pieczenia. Połóż masę z ciastek cookies na wierzchu i dociśnij ją szklanką. Odstaw na bok.

  • 220g Masło
  • 120g Mąka
  • 450g Ciasteczka z kawałkami czekolady
  • Nieprzywierająca forma

Etap 4 /8

W tej samej misce wymieszaj ser śmietankowy z cukrem. Dodaj gęstą śmietanę i kontynuuj ubijanie. Dodaj jajka i dobrze ubij. Następnie wmieszaj mąkę i dodaj łezki czekoladowe. Wlej masę do naczynia. Wstaw formę do Cake Factory.

  • 1800g Kremowy ser do smarowania
  • 9 Jajka
  • 450g Cukier
  • 450ml Śmietana
  • 60g Mąka
  • 300g Kropelki czekoladowe
  • Nieprzywierająca forma

Etap 5 /8

Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje

Etap 6 /8

Odczekaj, aż sernik ostygnie do temperatury pokojowej. Wyjmij sernik z naczynia i umieść na półmisku.

Etap 7 /8

Składniki do sosu czekoladowego włóż do nieprzywierającego naczynia. Wstaw naczynie do Cake Factory. Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem.

  • 225g Czekolada, podzielona na kawałki
  • 270ml Śmietana kremówka 30%
  • 30g Masło

Etap 8 /8

Ubijaj aż będzie gładkie. Rozlej po serniku z ciastkami. Przechowuj w lodówce.