Ciastka z łososiem
- Całkowity czas 26 min.
- 8 min.
Czas przygotowania - 18 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 porcje
280 g Mąka
9 g Soda oczyszczona
90 g Parmezan
Sól
Pieprz
6 Jajka
180 g Serek śmietankowy
6 Oliwa z oliwek
150 g Łosoś
90 g Ser feta
12 Pomidory koktajlowe
240 g Jogurt grecki
1 Cytryna
Koperek
Akcesoria
Forma na 6 ciasteczek
Czas przygotowania
Etap 1 /7
W misce, wymieszaj mąkę z sodą. Dodaj parmezan, dopraw solą i pieprzem.
Etap 2 /7
W innej misce ubij jajka, następnie dodaj serek śmietankowy i oliwę, dobrze wymieszaj. Dodaj mąkę i wymieszaj.
Etap 3 /7
Dodaj pokrojony łosoś oraz fetę.
Etap 4 /7
Wlej ciasto do foremek i połóż połówki pomidora koktajlowego na wierzchu.
Etap 5 /7
Uruchom program P2 na 18 minut.
Etap 6 /7
W misce zmieszaj jogurt z sokiem z cytryny i posiekanym koperkiem, dopraw solą i pieprzem.
Etap 7 /7
Zostaw do ostygnięcia przed wyciągnięciem z formy. Podawaj z sosem jogurtowym.