Ciasto kukurydziane
- Całkowity czas 50 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 40 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
2 Jajka
130 g gotowana kukurydza
200 ml mleko
150 g Cukier
120 g mąka kukurydziana
60 ml olej roślinny
8 g proszek do pieczenia
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Nagrzej piekarnik do 180°C.
Etap 2 /7
Wysmaruj podłużną tortownicę i posyp mąką.
Etap 3 /7
Do blendera dodaj kukurydzę, cukier, mąkę kukurydzianą, olej roślinny i jajka.
Etap 4 /7
Ustaw wskazany program na dwie minuty i uruchom go.
Etap 5 /7
Po zakończeniu programu dodaj proszek do pieczenia, a następnie naciśnij i przytrzymaj przycisk „Pulse” przez 10 sekund.
Etap 6 /7
Wlej ciasto do formy i piecz w piekarniku przez ok. 40 minut.
Etap 7 /7
Przed wyjęciem poczekaj, aż ciasto całkowicie ostygnie.