Ciasto na pizzę - przepisy Kitchen Machines Touch | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Ciasto na pizzę

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 2 godz. 30 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    15 min.
  • Studzenie
    2 godz.

Składniki

6 osób

  • 17.5 cl Woda

  • 10 g Świeże drożdże piekarskie

  • 290 g Mąka

  • 2 cl Oliwa z oliwek

  • 1 łyżeczka Sól

Akcesoria

  • Hak do wyrabiania ciasta
    Hak do wyrabiania ciasta

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Umieść drożdże i wodę w misie urządzenia, pozostaw do rozpuszczenia przez 10 minut.

  • 17.5cl Woda
  • 10g Świeże drożdże piekarskie
  • Hak do wyrabiania ciasta

Etap 2 /5

Dodaj mąkę, oliwę z oliwek i sól do misy urządzenia. Naciśnij "Start".

  • 17.5cl Woda
  • 10g Świeże drożdże piekarskie
  • 290g Mąka
  • 2cl Oliwa z oliwek
  • 1łyżeczka Sól
  • Hak do wyrabiania ciasta

Etap 3 /5

Z ciasta uformuj kulę, przykryj ściereczką i odstaw na 2 godziny do lodówki.

Etap 4 /5

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.

Etap 5 /5

Rozwałkuj ciasto i udekoruj wybranymi dodatkami. Piecz pizzę w 180 stopniach przez 15 minut.