Ciasto na pizzę
- Całkowity czas 2 godz. 30 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 2 godz.
Studzenie
Składniki
6 osób
17.5 cl Woda
10 g Świeże drożdże piekarskie
290 g Mąka
2 cl Oliwa z oliwek
1 łyżeczka Sól
Akcesoria
Hak do wyrabiania ciasta
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Umieść drożdże i wodę w misie urządzenia, pozostaw do rozpuszczenia przez 10 minut.
Etap 2 /5
Dodaj mąkę, oliwę z oliwek i sól do misy urządzenia. Naciśnij "Start".
Etap 3 /5
Z ciasta uformuj kulę, przykryj ściereczką i odstaw na 2 godziny do lodówki.
Etap 4 /5
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.
Etap 5 /5
Rozwałkuj ciasto i udekoruj wybranymi dodatkami. Piecz pizzę w 180 stopniach przez 15 minut.