Pizza na cieście z czerwonej soczewicy
- Całkowity czas 25 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Kompatybilne urządzenia (3)
Składniki
4 osób
300 g Soczewica czerwona
400 ml Mleko ryżowe
0.5 łyżeczka Curry
2 goździk Czosnek
1 łyżeczka Proszek do pieczenia
1 łyżeczka Ocet jabłkowy
0.5 łyżeczka Sól
1 łyżeczka Oregano
1 łyżeczka Bazylia
1 łyżeczka Majeranek
1 łyżka Oliwa z oliwek
sos pomidorowy
Cebula szczypiorowa
Pieczarka
Ser kozi
Pietruszka
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przepłucz czerwoną soczewicę i odsącz ją.
Etap 2 /7
Włóż wszystkie składniki na ciasto do blendera. Zamknij pokrywkę i miksuj przez 1 minutę, stopniowo zwiększając prędkość.
Etap 3 /7
Za pomocą szpatułki zsuń składniki ze ścianek blendera. Zamknij pokrywkę i miksuj przez 1 minutę na średniej prędkości.
Etap 4 /7
Na rozgrzanej patelni z powłoką nieprzywierającą o średnicy 20 cm rozprowadź jedną czwartą mieszanki na całej powierzchni patelni. Smaż przez 3 minuty na średnim ogniu, obróć ciasto i smaż przez 2 minuty.
Etap 5 /7
Powtórz ten krok 3 razy, aby otrzymać 4 pizze.
Etap 6 /7
Rozgrzej piekarnik do 200°C.
Etap 7 /7
Wyłóż pozostałe składniki na wierzchu każdej pizzy i piecz każdą przez 8 minut.