Ciasto naleśnikowe z nasionami chia
Tefal
Przepis według Tefal

Ciasto naleśnikowe z nasionami chia

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 15 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    10 min.

Składniki

2 osób

  • 1 łyżka nasiona chia

  • 2 łyżka wody

  • 100 g mąka

  • 1 łyżeczka oleju kokosowego

  • 1 łyżka drobnego cukru

  • 225 ml mleko migdałowe

Czas przygotowania

Etap 1 /6

W małym pojemniku wymieszaj nasiona chia z wodą i pozostaw na 10 minut.

  • 1łyżka nasiona chia
  • 2 łyżka wody

Etap 2 /6

Dodaj namoczone nasiona chia, mąkę, olej kokosowy i cukier do blendera. Dodaj mleko migdałowe.

  • 100g mąka
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • 1 łyżka drobnego cukru
  • 225ml mleko migdałowe

Etap 3 /6

Zamknij pokrywkę i ustaw wskazany program na 2 minuty. Uruchom program.

Etap 4 /6

Podgrzej patelnię do naleśników i wysmaruj ją niewielką ilością oleju.

Etap 5 /6

Wlej trochę ciasta na środek patelni i rozsmaruj je po całej powierzchni. Smaż każdą stronę przez 2 minuty.

Etap 6 /6

Podawaj naleśniki z domowym dżemem lub posyp brązowym cukrem.