Ciasto naleśnikowe z nasionami chia
- Całkowity czas 15 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 10 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
1 łyżka nasiona chia
2 łyżka wody
100 g mąka
1 łyżeczka oleju kokosowego
1 łyżka drobnego cukru
225 ml mleko migdałowe
Czas przygotowania
Etap 1 /6
W małym pojemniku wymieszaj nasiona chia z wodą i pozostaw na 10 minut.
1łyżka nasiona chia 2 łyżka wody
Etap 2 /6
Dodaj namoczone nasiona chia, mąkę, olej kokosowy i cukier do blendera. Dodaj mleko migdałowe.
100g mąka 1 łyżeczka oleju kokosowego 1 łyżka drobnego cukru 225ml mleko migdałowe
Etap 3 /6
Zamknij pokrywkę i ustaw wskazany program na 2 minuty. Uruchom program.
Etap 4 /6
Podgrzej patelnię do naleśników i wysmaruj ją niewielką ilością oleju.
Etap 5 /6
Wlej trochę ciasta na środek patelni i rozsmaruj je po całej powierzchni. Smaż każdą stronę przez 2 minuty.
Etap 6 /6
Podawaj naleśniki z domowym dżemem lub posyp brązowym cukrem.