Ciasto pomarańczowe
- Całkowity czas 14 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 4 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
180 g Pomarańczy ze skórą
65 g Oleju
55 g Ksylitolu
3 Jajka
180 g Mąki orkiszowej razowej
0.5 łyżeczka Proszku do pieczenia
0.5 łyżeczka Sody
POLEWA:
20 g Masła
60 g Serka naturalnego typu Bieluch
20 g Soku z pomarańczy
15 g Ksylitolu
Akcesoria
Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki. Pomarańczę sparz.
Etap 2 /5
Pomarańczę przekrój na pół, wyjmij pestki i wrzuć do blendera. Zmiksuj z olejem, ksylitolem i jajkami na jednolitą masę. Dodaj mąkę, proszek i sodę. Wymieszaj.
Etap 3 /5
Gotową masę przelej do małej tortownicy o średnicy 18 cm.
Etap 4 /5
Wstaw tortownicę do Cook4Me. Załóż pokrywę Extra Crisp. Ustaw 180°C i piecz 40 minut. Upieczone ciasto wyjmij i odstaw do całkowitego ostudzenia.
Etap 5 /5
W Cook4Me rozpocznij program duszenia. Gdy misa się rozgrzeje, wrzuć wszystkie składniki na polewę i duś 5 minut co chwilę mieszając. Gotową polewę przelej na ciasto. Udekoruj startą skórką pomarańczy.