Ciasta z semoliny pomarańczowo-kokosowej
- Całkowity czas 35 min.
- 10 min.Czas przygotowania 
- 25 min.Gotowanie 
- 0 min.Studzenie 
Kompatybilne urządzenia (2)
Składniki
3 porcje
- 135 ml Olej słonecznikowy 
- 180 ml Świeży sok pomarańczowy 
- 3 Jajka 
- 120 g pomarańczowa marmolada 
- 54 g Cukier drobny 
- 54 g Wiórki kokosowe 
- 69 g Mąka 
- 135 g Drobna kasza manna do deserów 
- 30 g Mielone migdały 
- 9 g Proszek do pieczenia 
- 150 g Cukier drobny 
- 150 ml Woda 
- 24 g Woda z kwiatu pomarańczy 
- 60 g Zmielone pistacje 
Czas przygotowania
Etap 1 /8
W misce wymieszaj olej, sok pomarańczowy, marmoladę i jajko. Ubijaj, aż mieszanina będzie gładka.
Etap 2 /8
W drugiej misce wymieszaj cukier z kokosem, mąką, kaszą manną, proszkiem migdałowym i proszkiem do pieczenia.
Etap 3 /8
Wymieszaj mieszaninę proszku (2. mieszanina) z płynami (1. mieszanina).
Etap 4 /8
Podziel ciasto pomiędzy 18 fasetowanych foremek (50 g ciasta na foremkę).
Etap 5 /8
Rozpocznij gotowanie w danym trybie programu przez wskazany czas.
Etap 6 /8
W międzyczasie w rondlu zagotuj cukier z wodą z kwiatu pomarańczy.
Etap 7 /8
Pozostaw ciasta do ostygnięcia na 10 minut, a następnie wyjmij je z foremek i za pomocą pędzelka nałóż na nie syrop.
Etap 8 /8
Posyp ciasta pokruszonymi pistacjami.






