Ciasto z oliwkami, szynką i ricottą
Tefal
Przepis według Tefal

Ciasto z oliwkami, szynką i ricottą

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 26 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    16 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 40 g Zielone oliwki

  • 80 g Szynka

  • 1 szt. Jajko

  • 55 g Mąka

  • 1 łyżeczka Proszek do pieczenia

  • 65 g Ricotta

  • 3 ml Oliwa z oliwek

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Utrzyj jajko, ricottę i oliwę z oliwek. Dodaj przesianą mąkę i proszek do pieczenia i dokładnie wymieszaj, a następnie dodaj oliwki i szynkę.

  • 40g Zielone oliwki
  • 80g Szynka
  • 1szt. Jajko
  • 55g Mąka
  • 1łyżeczka Proszek do pieczenia
  • 65g Ricotta
  • 3ml Oliwa z oliwek

Etap 2 /5

Umieść papier do pieczenia w koszyku do gotowania na parze.

Etap 3 /5

Ciasto równomiernie wyłóż do foremek. Do misy wlej 200 ml wody, umieść koszyk z foremkami i zamknij urządzenie.

Etap 4 /5

Gotuj pod ciśnieniem: 16 min.

Etap 5 /5

Podawaj po ostygnięciu.