Biała pizza z ricottą i brokułami
- Całkowity czas 25 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
1 Ciasto do pizzy
10 g Mąka
125 g Ricotta
1 Brokuł
2 Ząbki czosnku
100 g Mozzarella
2 łyżka Parmezan
1 łyżka Oliwa z oliwek extra virgin
Sól i pieprz
1 szczypta Płatki czerwonej papryki
Liście bazylii
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Oprósz dno misy urządzenia mąką. Rozwałkuj ciasto i umieść je w urządzeniu.
Etap 2 /6
Rozsmaruj ricottę równomiernie na cieście, pozostawiając mały brzeg. Ułóż różyczki brokułu (zblanszowane w gotującej się posolonej wodzie) na ricotcie i posyp posiekanym czosnkiem. Posyp mozzarellą i parmezanem, a następnie skrop oliwą z oliwek. Dopraw solą i pieprzem, a następnie dodaj płatki papryki.
Etap 3 /6
Rozpocznij gotowanie.
Etap 4 /6
W połowie gotowania otwórz urządzenie obiema rękami, aby sprawdzić, czy pizza jest upieczona, i obróć ją, jeśli to konieczne, aby uzyskać równomierne pieczenie.
Etap 5 /6
Gdy pizza będzie gotowa, ponownie otwórz urządzenie obiema rękami i ostrożnie wyjmij pizzę.
Etap 6 /6
Przed pokrojeniem i podaniem udekoruj pizzę świeżymi liśćmi bazylii.