Ciasto z semoliny - przepisy Kitchen Machines Touch | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Ciasto z semoliny

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 55 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    45 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

8 osób

  • 35 cl Śmietana 20%

  • 270 g Mąka semolina

  • 3 Jajka

  • 240 g Cukier

  • 1 g Ekstrakt waniliowy

  • 2 łyżeczka Soda oczyszczona

  • 12 g Masło

Akcesoria

  • Trzepaczka flex
    Trzepaczka flex

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Rozgrzej piekarnik do 170/175 stopni, z termoobiegiem.

Etap 2 /7

W misie robota połącz śmietanę i semolinę. Naciśnij "Start". Po zakończeniu programu przełóż mieszankę do oddzielnej miski.

  • 35cl Śmietana 20%
  • 270g Mąka semolina
  • Trzepaczka flex

Etap 3 /7

W czystej misie robota umieść jajko, cukier, wanilię i sodę oczyszczoną. Naciśnij "Start".

  • 3 Jajka
  • 240g Cukier
  • 1g Ekstrakt waniliowy
  • 2łyżeczka Soda oczyszczona
  • Trzepaczka flex

Etap 4 /7

Do misy robota dodaj mieszankę śmietany i semoliny. Naciśnij "Start".

  • Trzepaczka flex

Etap 5 /7

Nasmaruje masłem formę do pieczenia. Wlej przygotowane ciasto.

  • 12g Masło

Etap 6 /7

Piecz w nagrzanym piekarniku przez 45 minut z termoobiegiem.

Etap 7 /7

Pozostaw ciasto do ostygnięcia.