Cytrynowy sernik z ricotty
- Całkowity czas 1 godz. 12 min.
- 20 min.Czas przygotowania 
- 40 min.Gotowanie 
- 12 min.Studzenie 
Składniki
6 osób
- 375 g Ricotta 
- 3 szt. Jajko 
- 150 g Cukier 
- 30 g Mąka kukurydziana 
- 2 szt. Cytryny 
- 110 g Kruche herbatniki 
- 50 g Masło 
- 40 g Orzeszki piniowe 
- 1 szt. Listek żelatyny 
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Włóż do formy herbatniki, masło, skórkę z cytryny i orzeszki. Wymieszaj razem cukier, mąkę kukurydzianą, jajko i ricottę. Wlej na bazę z ciastek.
Etap 3 /6
Podgrzej sok z cytryny. Dodaj odsączoną żelatynę. Wlej do szklanki i przechowuj w temperaturze pokojowej.
Etap 4 /6
Wlej 250 ml wody do Cook4me. Włóż koszyk do gotowania na parze, a następnie formę ze składnikami przykrytą folią spożywczą.
Etap 5 /6
Gotuj w Cook4me.
Etap 6 /6
Pozostawić do ostygnięcia. Polej sokiem z cytryny. Chłódź przez noc a następnie wyjmij z formy.

