Czekoladowa gryczanka z gruszką - przepisy Cook4Me | Tefal
Owsiana
Przepis według Owsiana

Czekoladowa gryczanka z gruszką

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 3 min.
  • Czas przygotowania
    3 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 300 ml Mleka lub napoju roślinnego

  • 200 ml Wody

  • 100 g Kaszy gryczanej niepalonej (białej)

  • 4 łyżeczka Erytrolu lub cukru

  • Soli

  • 50 g Gorzkiej czekolady

  • 2 łyżka Ulubionych orzechów

  • Cynamon

  • Gruszka

  • Miodu lub syropu klonowego

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Do Cook4Me wlej mleko oraz wodę. Dodaj kaszę gryczaną, erytrol lub cukier oraz szczyptę soli.

Etap 2 /5

Zamknij pokrywę Cook4Me i przejdź w tryb gotowania pod ciśnieniem.

Etap 3 /5

Gruszkę pokrój w kostkę i wrzuć ją na patelnię. Dodaj łyżeczkę miodu lub syropu klonowego. Posyp cynamonem i duś aż będzie miękka.

Etap 4 /5

Po zakończeniu gotowania, otwórz Cook4Me i dodaj posiekaną czekoladę. Wymieszaj, aż czekolada się rozpuści.

Etap 5 /5

Gryczankę przełóż do miseczek. Podawaj z duszoną gruszką oraz posiekanymi orzechami.