Czerwone owoce pod kruszonką
- Całkowity czas 1 godz. 15 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 40 min.
Gotowanie - 15 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
1 Jabłko Golden
150 g Czerwone owoce
15 g Cukier
1 łyżka Mąka kukurydziana
30 g Brązowy cukier
20 g Mielone migdały
50 g Miękkie masło
60 g Mąka z niską zawartością glutenu
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Obierz i pokrój jabłko w kostkę o boku 0,5 cm. Umieść kostki w pojemniku, a następnie dodaj czerwone owoce, cukier i mąkę kukurydzianą. Dokładnie wymieszaj. Wlej masę do formy do pieczenia ciast pasującej do urządzenia. Odstaw na bok. Wymieszaj w pojemniku wszystkie składniki na kruche ciasto. Wymieszaj opuszkami palców. Kontynuuj, aż masa będzie przypominać kruszonkę, a następnie rozprowadź ją na owocach w formie.
Etap 2 /3
Umieść formę w urządzeniu, na płycie. Rozpocznij pieczenie.
Etap 3 /3
Odstaw deser do ostygnięcia na 15 minut i podawaj.