Dhal z soczewicą, batatami i szpinakiem
- Całkowity czas 16 min.
- 10 min.Czas przygotowania 
- 6 min.Gotowanie 
- 0 min.Studzenie 
Składniki
2 osób
- 120 g Czerwona soczewica 
- 250 g Batat 
- 75 g Szpinak 
- 100 g Pomidor 
- 0.5 Cebula 
- 1 Imbir 
- 250 ml Bulion warzywny 
- 70 ml Mleko kokosowe 
- 0.5 Kolendra 
- 1 łyżka Olej roślinny 
- 0.5 łyżeczka Kurkuma 
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Wlej olej do misy.
Etap 3 /6
Przyrumień cebulę i imbir.
Etap 4 /6
Dodaj kurkumę, posiekane pomidory, kostki batatów, soczewicę i bulion.
Etap 5 /6
Gotuj w Cook4me.
Etap 6 /6
Dodaj mleko kokosowe i szpinak. Duś przez 2 minuty i podawaj z kolendrą.






