Dhal z soczewicą, batatami i szpinakiem
Tefal
Przepis według Tefal

Dhal z soczewicą, batatami i szpinakiem

ratings.4.7

4.7/5 -

  • Całkowity czas 16 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    6 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 120 g Czerwona soczewica

  • 250 g Batat

  • 75 g Szpinak

  • 100 g Pomidor

  • 0.5 Cebula

  • 1 Imbir

  • 250 ml Bulion warzywny

  • 70 ml Mleko kokosowe

  • 0.5 Kolendra

  • 1 łyżka Olej roślinny

  • 0.5 łyżeczka Kurkuma

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 120g Czerwona soczewica
  • 250g Batat
  • 75g Szpinak
  • 100g Pomidor
  • 0.5 Cebula
  • 1 Imbir
  • 250ml Bulion warzywny
  • 70ml Mleko kokosowe
  • 0.5 Kolendra
  • 1łyżka Olej roślinny
  • 0.5łyżeczka Kurkuma

Etap 2 /6

Wlej olej do misy.

  • 1łyżka Olej roślinny

Etap 3 /6

Przyrumień cebulę i imbir.

  • 0.5 Cebula
  • 1 Imbir

Etap 4 /6

Dodaj kurkumę, posiekane pomidory, kostki batatów, soczewicę i bulion.

  • 120g Czerwona soczewica
  • 250g Batat
  • 100g Pomidor
  • 250ml Bulion warzywny
  • 0.5łyżeczka Kurkuma

Etap 5 /6

Gotuj w Cook4me.

Etap 6 /6

Dodaj mleko kokosowe i szpinak. Duś przez 2 minuty i podawaj z kolendrą.

  • 75g Szpinak
  • 70ml Mleko kokosowe
  • 0.5 Kolendra