Dhal z soczewicą, batatami i szpinakiem
- Całkowity czas 16 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 6 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
120 g Czerwona soczewica
250 g Batat
75 g Szpinak
100 g Pomidor
0.5 Cebula
1 Imbir
250 ml Bulion warzywny
70 ml Mleko kokosowe
0.5 Kolendra
1 łyżka Olej roślinny
0.5 łyżeczka Kurkuma
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Wlej olej do misy.
Etap 3 /6
Przyrumień cebulę i imbir.
Etap 4 /6
Dodaj kurkumę, posiekane pomidory, kostki batatów, soczewicę i bulion.
Etap 5 /6
Gotuj w Cook4me.
Etap 6 /6
Dodaj mleko kokosowe i szpinak. Duś przez 2 minuty i podawaj z kolendrą.