Dhal z soczewicy z cebulą
- Całkowity czas 8 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 3 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
3 łyżka Olej roślinny
1.5 Czerwona cebula
3 Czosnek
3 łyżeczka Przyprawy indyjskie
1.5 łyżeczka Kurkuma
750 g Soczewica
120 g Pomidory (świeże lub z puszki)
150 ml Mleko kokosowe
1.5 Limonka
3 Kolendra
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
Etap 2 /8
Obierz i drobno posiekaj cebulę.
Etap 3 /8
Obierz, usuń pęd i posiekaj czosnek.
Etap 4 /8
Wlej olej do garnka.
Etap 5 /8
Dodaj przyprawy i gotuj przez 30 sekund. Dodaj cebulę i czosnek. Gotuj przez 1 minutę.
Etap 6 /8
Dodaj pozostałe składniki oprócz liści kolendry i limonki.
Etap 7 /8
Gotuj w szybkowarze.
Etap 8 /8
Udekoruj liśćmi kolendry. Podawaj z pokrojoną w ósemki limonką.