Dhal z soczewicy z dorszem
Tefal
Przepis według Tefal

Dhal z soczewicy z dorszem

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 20 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    5 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 1 łyżka Olej roślinny

  • 2 szt. Płaty dorsza

  • 50 g Cebula

  • 250 g Soczewica z puszki

  • 70 g Przecier pomidorowy

  • 130 ml Mleczko kokosowe

  • Sól i pieprz

  • 1 łyżeczka Kminek

  • 0.5 łyżeczka Kurkuma

  • 1 łyżka Świeża kolendra

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Przygotuj składniki.

Etap 2 /8

Pokrój cebulę.

  • 50g Cebula

Etap 3 /8

Posiekaj kolendrę.

  • 1łyżka Świeża kolendra

Etap 4 /8

Wlej do Cook4Me oliwę.

  • 1łyżka Olej roślinny

Etap 5 /8

Przyrumień lekko spód dorsza. Wyłącz podsmażanie.

  • 2szt. Płaty dorsza

Etap 6 /8

Dodaj pozostałe składniki oprócz kolendry i zamieszaj. Ułóż rybę na warzywach.

  • 250g Soczewica z puszki
  • 70g Przecier pomidorowy
  • 130ml Mleczko kokosowe
  • Sól i pieprz
  • 1łyżeczka Kminek
  • 0.5łyżeczka Kurkuma

Etap 7 /8

Gotuj składniki.

Etap 8 /8

Ozdób kolendrą. Podawaj z ryżem basmati.

  • 1łyżka Świeża kolendra