Dhal z soczewicy z dorszem
- Całkowity czas 20 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 5 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
1 łyżka Olej roślinny
2 szt. Płaty dorsza
50 g Cebula
250 g Soczewica z puszki
70 g Przecier pomidorowy
130 ml Mleczko kokosowe
Sól i pieprz
1 łyżeczka Kminek
0.5 łyżeczka Kurkuma
1 łyżka Świeża kolendra
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
Etap 2 /8
Pokrój cebulę.
50g Cebula
Etap 3 /8
Posiekaj kolendrę.
1łyżka Świeża kolendra
Etap 4 /8
Wlej do Cook4Me oliwę.
1łyżka Olej roślinny
Etap 5 /8
Przyrumień lekko spód dorsza. Wyłącz podsmażanie.
2szt. Płaty dorsza
Etap 6 /8
Dodaj pozostałe składniki oprócz kolendry i zamieszaj. Ułóż rybę na warzywach.
250g Soczewica z puszki 70g Przecier pomidorowy 130ml Mleczko kokosowe Sól i pieprz 1łyżeczka Kminek 0.5łyżeczka Kurkuma
Etap 7 /8
Gotuj składniki.
Etap 8 /8
Ozdób kolendrą. Podawaj z ryżem basmati.
1łyżka Świeża kolendra