Domowe mleko sojowe.
- Całkowity czas 10 godz. 40 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 30 min.
Gotowanie - 10 godz.
Studzenie
Składniki
4 osób
100 g łuskane żółte fasolki soi
800 ml ciepła woda
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Mocz nasiona soi w dużej ilości wody przez 8–12 godzin, a następnie opłucz je czystą woda.
Etap 2 /6
Włóż nasiona soi do blendera, dodają ciepłą wodę i miksuj. Ustaw wskazany program na dwie minuty i uruchom go.
Etap 3 /6
Po zakończeniu programu otwórz pokrywkę i przelej wszystko do rondla.
Etap 4 /6
Doprowadź do wrzenia, a następnie gotuj na małym ogniu przez 30 minut, regularnie mieszając.
Etap 5 /6
Pozostaw do ostygnięcia, a następnie przesącz wszystko przez chustę serowarską.
Etap 6 /6
Przelej mleko sojowe do butelek i przechowuj w lodówce.