Domowe mleko sojowe.
Tefal
Przepis według Tefal

Domowe mleko sojowe.

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 10 godz. 40 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    30 min.
  • Studzenie
    10 godz.

Składniki

4 osób

  • 100 g łuskane żółte fasolki soi

  • 800 ml ciepła woda

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Mocz nasiona soi w dużej ilości wody przez 8–12 godzin, a następnie opłucz je czystą woda.

  • 100g łuskane żółte fasolki soi

Etap 2 /6

Włóż nasiona soi do blendera, dodają ciepłą wodę i miksuj. Ustaw wskazany program na dwie minuty i uruchom go.

  • 800ml ciepła woda

Etap 3 /6

Po zakończeniu programu otwórz pokrywkę i przelej wszystko do rondla.

Etap 4 /6

Doprowadź do wrzenia, a następnie gotuj na małym ogniu przez 30 minut, regularnie mieszając.

Etap 5 /6

Pozostaw do ostygnięcia, a następnie przesącz wszystko przez chustę serowarską.

Etap 6 /6

Przelej mleko sojowe do butelek i przechowuj w lodówce.