Dorsz w ziołowej skorupce z brokułami - przepisy EASY FRY & GRILL 2 in 1 XXL | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Dorsz w ziołowej skorupce z brokułami

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 45 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    25 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

8 osób

  • 2 Duży brokuł

  • 60 g Masło

  • 120 g Bułka tarta

  • 6 łyżka Posiekana zielona pietruszka

  • 8 filet Filety z dorsza lub mintaja (8x120 g)

  • 8 g Musztarda

  • Sól, pieprz

Akcesoria

  • Grill
    Grill

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Umyj kalafior i podziel go na różyczki.

Etap 2 /5

Włóż tacę grillową do urządzenia, a różyczki do miski. Jeśli posiadasz urządzenie Easy Fry Oven & Grill 9in1, umieść różyczki w koszyku do frytek i wsuń go na środkową półkę. Pod spodem umieść tacę ociekową wypełnioną wodą.

Etap 3 /5

Ustaw tryb RĘCZNY i gotuj przez 15 minut w temperaturze 150°C. W połowie gotowania obróć różyczki brokułów.

Etap 4 /5

W międzyczasie roztop masło, wymieszaj z bułką tartą, pietruszką, solą i pieprzem. Posmaruj górną powierzchnię filetów rybnych musztardą, posyp ziołową bułką tartą i dobrze dociśnij, aby upewnić się, że przylega.

Etap 5 /5

Gdy rozlegnie się dźwięk czasomierza, połóż filety na brokułach, wybierz tryb RYBY i gotuj przez 10 minut w temperaturze 170°C.