Duszone młode cebulki w boczku w miodowym sosie
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
2 Pęczki cebulki dymki (cebulka ze szczypiorem)
400 g Boczku wędzonego w plastrach (2 opakowania 200 g)
1 gałązka Świeżego rozmarynu
50 ml Octu winnego
1 łyżka Miodu
20 ml Oleju
Pieprzu
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Cebulkę nacinamy wzdłuż, tak, aby trzymała się szczypioru i owijamy 2 plasterkami boczku.
Etap 2 /5
W Cook4me rozpoczynamy smażenie. Wlewamy olej i dodajemy świeżo mielony pieprz. Wkładamy cebulki, układając jedną obok drugiej i smażymy 2 minuty.
Etap 3 /5
Wlewamy ocet, dodajemy rozmaryn i gotujemy pod niskim ciśnieniem przez 5 minut.
Etap 4 /5
Miód mieszamy z sosem powstałym z duszenia.
Etap 5 /5
Gotowe cebulki polewamy przygotowanym miodowym sosem. Podajemy z grzankami.