Duszone młode cebulki w boczku w miodowym sosie - przepisy Cook4Me | Tefal
Jurek Sobieniak
Przepis według Jurek Sobieniak

Duszone młode cebulki w boczku w miodowym sosie

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 15 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 2 Pęczki cebulki dymki (cebulka ze szczypiorem)

  • 400 g Boczku wędzonego w plastrach (2 opakowania 200 g)

  • 1 gałązka Świeżego rozmarynu

  • 50 ml Octu winnego

  • 1 łyżka Miodu

  • 20 ml Oleju

  • Pieprzu

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Cebulkę nacinamy wzdłuż, tak, aby trzymała się szczypioru i owijamy 2 plasterkami boczku.

  • 2 Pęczki cebulki dymki (cebulka ze szczypiorem)
  • 400g Boczku wędzonego w plastrach (2 opakowania 200 g)

Etap 2 /5

W Cook4me rozpoczynamy smażenie. Wlewamy olej i dodajemy świeżo mielony pieprz. Wkładamy cebulki, układając jedną obok drugiej i smażymy 2 minuty.

  • 20ml Oleju
  • Pieprzu

Etap 3 /5

Wlewamy ocet, dodajemy rozmaryn i gotujemy pod niskim ciśnieniem przez 5 minut.

  • 1gałązka Świeżego rozmarynu
  • 50ml Octu winnego

Etap 4 /5

Miód mieszamy z sosem powstałym z duszenia.

  • 1łyżka Miodu

Etap 5 /5

Gotowe cebulki polewamy przygotowanym miodowym sosem. Podajemy z grzankami.