Falafele z czerwonej fasoli - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Falafele z czerwonej fasoli

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 41 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    26 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 250 g Czerwona fasola

  • 200 g Ciecierzyca

  • 4 łyżka Mąka

  • 1 łyżka Woda

  • 1 Szalotka

  • 2 Czosnek

  • 2 łyżka Przyprawa ras-el-hanout

  • 2 łyżka Oliwa z oliwek

  • 2 Kolendra

  • Sól

  • Pieprz

Akcesoria

  • Extra Crisp
    Extra Crisp

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Ten przepis wymaga użycia pokrywy EXTRA CRISP. Przygotuj składniki.

  • 250g Czerwona fasola
  • 200g Ciecierzyca
  • 4łyżka Mąka
  • 1łyżka Woda
  • 1 Szalotka
  • 2 Czosnek
  • 2łyżka Przyprawa ras-el-hanout
  • 2łyżka Oliwa z oliwek
  • Sól
  • Pieprz
  • Extra Crisp

Etap 2 /5

Wymieszaj wszystkie składniki oprócz oleju. Uformuj klopsiki o średnicy 4 cm.

  • 250g Czerwona fasola
  • 200g Ciecierzyca
  • 4łyżka Mąka
  • 1łyżka Woda
  • 1 Szalotka
  • 2 Czosnek
  • 2łyżka Przyprawa ras-el-hanout
  • Sól
  • Pieprz

Etap 3 /5

Posmaruj klopsiki olejem. Włóż je do Cook4me.

  • 2łyżka Oliwa z oliwek

Etap 4 /5

Wyłącz Cook4me. Ustaw Extra Crisp w Cook4me.

Etap 5 /5

Włącz program nr.2 na 26 minut. Przewróć na drugą stronę w połowie gotowania.

  • Extra Crisp