Konfitura z czerwonej cebuli z żurawiną
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
800 g Czerwonej cebuli
120 g Suszonej żurawiny
200 g Czerwonego wina
20 g Oleju rzepakowego
200 g Brązowego cukru
1 łyżeczka Świeżych igiełek rozmarynu
15 g Soli
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Obierz cebulę i pokrój ją w piórka.
Etap 2 /6
W Cook4me włącz „mocne smażenie”.
Etap 3 /6
Do rozgrzanej misy wlej olej rzepakowy i dodaj cebulę. Smaż przez 6 minut, cały czas mieszając.
Etap 4 /6
Dodaj suszoną żurawinę, czerwone wino, brązowy cukier, rozmaryn oraz sól. Kontynuuj podsmażanie przez kolejne 2 minuty.
Etap 5 /6
Zatrzymaj program smażenia i uruchom gotowanie pod niskim ciśnieniem, czas: 10 minut.
Etap 6 /6
Po zakończeniu programu wyjmij gotową konfiturę.




