Zupa z pieczonej cebuli
- Całkowity czas 25 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
5 osób
600 g Cebuli
100 g Szalotki
5 Ząbków czosnku
100 g Korzenia selera
30 g Korzenia pietruszki
8 Łyżek oliwy
2 łyżka Syropu klonowego
2 łyżeczka Czosnku granulowanego
2 łyżeczka Czosnku niedźwiedziego
2 łyżeczka Rozmarynu
Kilka ziarenek ziela angielskiego
Kilka liści laurowych
2 łyżeczka Garam masala
1 łyżeczka Imbiru
1.5 łyżeczka Kminu rzymskiego mielonego
2 l Wody
Sól
Pieprz
Akcesoria
Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Czosnek obierz, cebulę pokrój na kawałki, pietruszkę oraz selera obierz i pokrój na średniej wielkości kawałki.
Etap 2 /7
Do urządzenia wlej oliwę i syrop klonowy, dopraw solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym oraz niedźwiedzim i rozmarynem.
Etap 3 /7
Wrzuć pokrojone warzywa i dokładnie wymieszaj.
Etap 4 /7
Załóż pokrywę Extra Crisp. Ustaw temperaturę 200°C i piecz przez 20 min. Po 10 min pieczenia ściągnij pokrywę, przemieszaj zwartość misy i kontynuuj pieczenie.
Etap 5 /7
Zdejmij Extra Crisp, wlej wodę, dodaj ziele angielskie i liście laurowe. Dopraw solą i pieprzem, garam masala, imbirem i kminem rzymskim.
Etap 6 /7
Gotuj w trybie ciśnienie ekspres przez 10 minut.
Etap 7 /7
Po ugotowaniu zmiksuj zupę na gładką masę za pomocą blendera ręcznego.
