Fasola z czosnkiem - przepisy EASY FRY GRILL & STEAM 3 in 1 | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Fasola z czosnkiem

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 20 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    10 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 600 g Fasola wielokwiatowa

  • 3 goździk Czosnek

  • 2 Szalotka

  • 0.5 łyżeczka Kolendra

  • 0.5 Cytryna

  • 3 łyżka Oliwa z oliwek

  • Sezam

  • sól, pieprz

  • 3 łyżka Pietruszka

  • 2 łyżka Koperek

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Fasolę pokrój na kawałki o długości 4 cm. Dobrze osusz fasolę papierem kuchennym lub czystą ściereczką.

  • 600g Fasola wielokwiatowa

Etap 2 /5

Obierz i drobno posiekaj czosnek. Umyj i pokrój drobno szalotkę.

  • 3goździk Czosnek
  • 2 Szalotka

Etap 3 /5

Do pojemnika włóż fasolę, czosnek, szalotkę i resztę składników oprócz pietruszki i koperku. Dopraw i dobrze wymieszaj.

  • 0.5łyżeczka Kolendra
  • 0.5 Cytryna
  • 3łyżka Oliwa z oliwek
  • Sezam
  • sól, pieprz

Etap 4 /5

Wyjmij talerz z urządzenia, włóż fasolę. Uruchom program, mieszaj fasolę od czasu do czasu.

Etap 5 /5

Gdy będzie gotowa, wymieszaj z posiekaną natką pietruszki i koperkiem.

  • 3łyżka Pietruszka
  • 2łyżka Koperek