Fettuccini z przegrzebkami
Tefal
Przepis według Tefal

Fettuccini z przegrzebkami

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 18 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    3 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 300 g Makaron fettuccini

  • 12 Przegrzebki

  • 4 Szynka włoska

  • 300 ml Prosecco

  • 2 Szalotka

  • 300 ml Crème fraîche

  • 400 ml Woda

  • 2 łyżka Olej

  • Sól i pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 300g Makaron fettuccini
  • 12 Przegrzebki
  • 4 Szynka włoska
  • 300ml Prosecco
  • 2 Szalotka
  • 300ml Crème fraîche
  • 400ml Woda
  • 2łyżka Olej
  • Sól i pieprz

Etap 2 /6

Wlej olej do misy.

  • 2łyżka Olej

Etap 3 /6

Przyrumień przegrzebki z każdej strony. Wyjmij i odstaw na bok. Dodaj szalotkę i Prosecco. Wymieszaj, aż mieszanka odparuje.

  • 12 Przegrzebki
  • 300ml Prosecco
  • 2 Szalotka

Etap 4 /6

Dodaj makaron, wodę, śmietanę i szynkę. Lekko dopraw solą i pieprzem.

  • 300g Makaron fettuccini
  • 4 Szynka włoska
  • 300ml Crème fraîche
  • 400ml Woda
  • Sól i pieprz

Etap 5 /6

Gotuj pod ciśnieniem.

Etap 6 /6

Dodaj przegrzebki do makaronu. Zamknij i utrzymuj w cieple przez 5 minut.

  • 12 Przegrzebki