Filet wieprzowy z curry
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1 filet Wieprzowina
1 łyżka przyprawa curry
Sól i pieprz
2 łyżka olej roślinny
1 szt. obrane mango, pokrojone w drobną kostkę
1 kawałek obrany seler, pokrojony w drobną kostkę
0.5 kawałek drobno posiekana cebula
2 łyżka posiekana kolendra
2 łyżka sok z limonki
1 łyżeczka miód
limonka
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Dopraw filet wieprzowy przyprawą curry, solą, pieprzem i polej połową oleju.
Etap 2 /4
Wymieszaj mango, seler, cebulę, kolendrę, sok z limonki, olej, miód, sól i pieprz, a następnie odstaw na bok.
Etap 3 /4
– Włącz grill. – Wybierz odpowiedni program na grillu i naciśnij OK. Następnie postępuj zgodnie z przepisem: Wybierz program Manualny lub Wieprzowina (w zależności od modelu) i naciśnij OK. Spryskaj tace grillowe niewielką ilością oleju. Po rozgrzaniu urządzenia umieść filet na grillu i opuść pokrywkę. Nie przerywaj pieczenia, dopóki kontrolka nie zaświeci się na czerwono lub dopóki na ekranie nie wyświetli się komunikat „Dobrze upieczone”.
Etap 4 /4
Połóż mięso na desce do krojenia i przykryj folią. Pozostaw na 5 minut, a następnie pokrój na cienkie plasterki. Podawaj z sosem z mango i kawałkami limonki.