Filet z łososia w pesto z rukoli
- Całkowity czas 25 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
2 szt. filety z łososia
1 garść rukola
50 g parmezan
1 łyżka orzeszki piniowe
1 szt. ząbek czosnku
sól
pieprz
oliwa z oliwek
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Umyj filet z łososia i wysusz, poklepując ręcznikiem kuchennym. Następnie wysmaruj go delikatnie oliwą z oliwek.
2szt. filety z łososia oliwa z oliwek
Etap 2 /4
Wrzuć orzeszki piniowe na patelnię bez oleju i opiekaj krótko.
1łyżka orzeszki piniowe
Etap 3 /4
Umyj i wysusz rukolę, a następnie włóż do blendera i dobrze zmiksuj ją z parmezanem, czosnkiem, orzeszkami piniowymi, solą i pieprzem. Stopniowo wlewaj oliwę z oliwek do uzyskania kremowej konsystencji.
1garść rukola 50g parmezan 1łyżka orzeszki piniowe 1szt. ząbek czosnku szczypta sól szczypta pieprz oliwa z oliwek
Etap 4 /4
Wybierz program Ryby i grilluj filety z łososia, a następnie dopraw solą i pieprzem. Podawaj z pesto z rukoli.
2szt. filety z łososia