Filet z łososia w pesto z rukoli - przepisy OptiGrill | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Filet z łososia w pesto z rukoli

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 25 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    10 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 2 szt. filety z łososia

  • 1 garść rukola

  • 50 g parmezan

  • 1 łyżka orzeszki piniowe

  • 1 szt. ząbek czosnku

  • sól

  • pieprz

  • oliwa z oliwek

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Umyj filet z łososia i wysusz, poklepując ręcznikiem kuchennym. Następnie wysmaruj go delikatnie oliwą z oliwek.

  • 2szt. filety z łososia
  • oliwa z oliwek

Etap 2 /4

Wrzuć orzeszki piniowe na patelnię bez oleju i opiekaj krótko.

  • 1łyżka orzeszki piniowe

Etap 3 /4

Umyj i wysusz rukolę, a następnie włóż do blendera i dobrze zmiksuj ją z parmezanem, czosnkiem, orzeszkami piniowymi, solą i pieprzem. Stopniowo wlewaj oliwę z oliwek do uzyskania kremowej konsystencji.

  • 1garść rukola
  • 50g parmezan
  • 1łyżka orzeszki piniowe
  • 1szt. ząbek czosnku
  • szczypta sól
  • szczypta pieprz
  • oliwa z oliwek

Etap 4 /4

Wybierz program Ryby i grilluj filety z łososia, a następnie dopraw solą i pieprzem. Podawaj z pesto z rukoli.

  • 2szt. filety z łososia